
Iesākšu ar to, ka maizi vispār neēdu. Nekad neesmu ēdusi, un, visdrīzāk, nekad arī neēstu, jo pilnīgi neredzu jēgu maksāt par ogļhidrātiem, kas vēlāk "nosēžas" uz vidukļa, gurniem un pārtop par liekajiem kilogramiem. Turklāt maize man nekad nav tā īsti garšojusi. Tomēr es ne velti iesāku rakstīt par maizi, vai nē? Nu, lūk, šodien iegāju virtuvē, apņēmības pilna un apbruņojusies ar lakatiņu, priekšautu, daudzām bļodām un karotītēm-nazīšiem-dakšiņām un ar iznīcinošu skatienu pētīdama visas atrodamās izejvielas, domādama, ko lai pagatavo. Pankūkas pēc vakardienas jau negribējās, bet vēlējos paeksperimentēt ar mīklas izstrādājumiem, kā rezultātā radās ideja par māju baltmaizes pagatavošanu. Recepte bija ļoti viegla, tomēr, pateicoties slinkumam, nolēmu cept nevis veselu klaipu, bet 6 bulciņas bez pildījuma, vienkārši mazi klaipiņi. Tas bija pārsteidzoši ātri un pat viegli, tas gan jāatzīst. Toties cik garšīgi! Mīkstas, siltas maizītes, uz kurām var uzsmērēt ievārījumu, medu vai vienkārši sviestu - ak, tas bija brīnumaini!
Tagad vēl joprojām negribu pirkt maizi. Tagad es to cepšu pati, katru sestdienu. Ļoti atbildīgs pasākums, bet es jūtu, ka šai kulinārajai epopejai vēl ne drīzi pienāks izskaņa :)
Pie reizies padalīšos ar maizīšu recepti, kas īstenībā bija 2 klaipiem domāta, bet es vienkārši sadalīju mīklu 12 vienādās daļās, lai ātrāk izceptos. Pēc vēlēšanās var samazināt ingredientu daudzumu uz pusi, kā to darīju es, tad, attiecīgi, sanāks viens klaips un 6 bulciņas.
- 600 g kviešu miltu
- 1.5 tējkarotes sāls (11 g)
- 37 g sausā piena
- 3 ar ceturtdaļu ēdamkarotes cukura (46 g)
- 2 ēdamkarotes rauga (6 g)
- 1 ola
- 46 g sviesta
- 1.5 glāzes ūdens (360 ml)
0 atsauce(-s):
Ierakstīt komentāru